פשטידת בשר ערבית בטחינה מלאת טעמים
20 דקות בתנור! מתכון פשוט פשוט!
מרכיבים:
חצי קילו בשר טחון
בצל
חצי צרור פיטרוזליה גדול
4 תפוחי אדמה בינוניים
טחינה
שמן זית
תבלינים לבשר:
כפית מלח,
כפית פפריקה,
כפית בהרט
חצי כפית כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
טיפ שלי פשוט תטבלו עם הידיים והעין
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות
קוצצים דק דק פיטרוזליה ובצל
בקערה גדולה נירוסטה גדולה מערבבים טוב את הבשר הטחון יחד עם הפיטרוזליה והבצל הקצוץ, התבלינים ושתי כפות שמן זית
משטחים עם הידיים את הבשר בתבנית עגולה לתנור/פיירקס קטנה, חשוב שגובה יהיה אחיד ולא עבה, לא יותר מ-2 ס״מ.
מכניסים לתנור את התבנית ל-10 דקות בלבד!
( עד שהבשר נסגר, מעט מצטמק ומוציא נוזלים )
חשוב,לא יותר מידיי כדי לא לייבש אותו.
מקלפים תפו״א ופורסים לפרוסות עגולות לא דקות מדיי ולא עבות מדיי ומטגנים בשמן עמוק.
הסוד הוא לשטוף אותם ואז לשים מלח לפני הטיגון
ולא אחרי הטיגון.
חותכים את הבשר לקוביות גדולות בתוך התבנית( בעדינות מבלי שיתפרק )
מסדרים את פרוסות התפו״א מעל הבשר , בצורה אסתטית ומעגלית.
מכינים בקערה טחינה ממש ממש מימית !
קשה לי העריך כמויות פשוט טחינה הרבה יותר
מימית ממה שאוכלים , חצי כפית מלח אפשר גם להוסיף לימון, שופכים על הבשר ותפו״א ומכניסים שוב לתנור הפעם על 150 מעלות לעשר דקות.
כל תנור הוא שונה אז חשוב לשים לב שמוצאים כשהטחינה מתחילה לבעבע מעט ולא מתייבשת.
אם הטחינה התייבשה סימן שלא עשיתם אותה מספיק מימית.
ממליצה להגיש חם לצד סלט מרענן אורז או פיתה חמה זה מעדן!!!!
הכנתם את המתכון? אל תשכחו לפרגן על תייג בסטורי😍
Comments