פלפלים ממולאים באורז, צנוברים, שברי שקדים, פטרוזיליה ונענע
שבעה פלפלים בצבעים שאתם אוהבים ( אפשר יותר ולהגדיל את כמות האורז)
למילוי :
2 כוסות אורז
1 בצל
1 גזר
1 עגבנייה
צרור פטרוזיליה כמעט שלם ( תשאירו כמה ענפים לרוטב)
2 כפות צנוברים
2 כפות שקדים
כף שמן זית
1 כפית פפריקה
1\2 כפית בהרט
1\2 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
1\4 כפית קינמון
מלח
*את התבלינים ממליצה לשים לפי התחושה ולא לפי הכמויות.
לרוטב:
1 בצל
4 עגבניות
3 עלי מרווה
1\2 פלפל ירוק חריף
5 שיני שום גדולים
1 גביע של רסק עגבניות (100 גרם)
פפריקה, כמון, בהרט, פלפל כפית מכל סוג
מלח לפי הרגש.
אופן הכנה:
חותכים את הפלפלים בחלקם העליון ( יוצרים מעין מכסה ) ומרוקנים את הגרעינים, שוטפים היטב ומסדרים בסיר , בודקים שהסיר מתאים לכמות הפלפלים ושהם יושבים יחד צפופים.
מניחים בצד ומתחילים לעבוד על המלית , במחבת קטנה קולים שקדים במשך שתי דק דקות תוך כדי ערבוב על אש קטנה ורק אז מוסיפים את הצנוברים מערבבים עד שהשקדים והצוברים בצבע חום מוזהב.
בקערה מערבבים אורז שטוף ומוסיפים בצל, עגבנייה, פטרוזיליה ונענע קצוצים דק דק,
יחד עם גזר מגורד בפומפייה, תבלינים, מלח וכף שמן זית.
מניחים בצד ומתחילים לעבוד על הרוטב, מוצאים את הפלפלים מהסיר שבחרנו ומניחים על הגז
מטגנים בצל קצוץ גס עם עלי מרווה קצוצים דק
ולאחר 2-3 דקות מוסיפים פפריקה (על מנת לפתוח אותה)
מוסיפים פרוסות של פלפל הירוק ופרוסות של שום , ומטגנים עוד 2-3 דקות, מוסיפים עגבניות חתוכות לקוביות בינוניות. נותנים לעגבניות להגיר את הנוזלים (זה גם השלב שמומלץ להוסיף את המלח), מכסים ונותנים לרוטב להתבשל 5 דקות על אש נמוכה , לבנתיים ממלאים את הפלפלים במלית האורז , תוך כדי המילוי אפשר לנענע את הפלפל בעדינות לצדדים כך שאורז ירד מעט, ממלאים כל פלפל כמעט עד הסוף.
חוזרים לסיר מערבבים מעט ומוסיפים רסק עגבניות וכוס וחצי מים או שהמים ממלאים את מחצית הסיר, אחרי שערבבנו היטב את רסק העגבניות והמים, מכניסים את הפלפלים, לפני ששמים את 'המכסה' . 'משקים' עם כף כל פלפל ופלפל במים מים וחוזרים על הפעולה הזו שוב מדיי פעם.
מפזרים עוד תבלינים מעל לפלפלים וענפי פטרוזיליה
מבשלים על אש נמוכה כ-50 דקות.
*אפשר להוסיף למלית בשר טחון שמטגנים מראש עם תבלינים
**אם אין לכם מספיק פלפלים לצפיפות בסיר, אפשר להוסיף תפוחי אדמה ובטטות חתוכות גס בין הפלפלים.
**את מכסה הפלפלים אפשר להכין מפרוסות תפוחי אדמה למי שמעדיף. ***אפשר לבשל את האורז מראש ואז זמן הבישול קצר יותר
בתיאבון! ספרו לי איך היה(: וכמובן שתייגו בסטורי אם אתם מכינים.
Comments