מגלובה אסלית
עוגת אורז בשכבות עם כרובית, גזר וחצילים מטוגנים.
מצרכים:
כרובית
שני חצילים
שני גזרים בינוניים
בצל
כוס חומוס מבושל\משימורים
2 כוסות אורז
3 תפוחי אדמה לתחתית
מלח ופלפל
חצי כפית קימנון
כפית בהרט,
כפית כמון
כפית שטוחה של כרכום
**אפשר תבלינים לפי הרגש והתחושה
חופן פיטרוזליה
אופן הכנה:
מטגנים בשמן עמוק , פרחי כרובית, גזר חתוך לעיגולים בעובי בנוני וחצילים ממולחים חתוכים בחצי ירח (מומלץ ללא הקליפה) .
מניחים את הירקות על מגש עם נייר סופג על מנת שיספגו את השמן או במסננת מעל הכיור, מה שחשוב זה להפריד בין הירקות. אפשר גם להסיג את השמן בטפיחות קלות עם נייר סופג מעל
ומי שממש לא בקטע של שמן עמוק אז אפשר לאפות בתנור.
בסיר גדול, נטגן בצל ופרוסות תפוחי אדמה אחרי כמה דקות נשטח אותם ונפרוס כך שהבצל ותפוחי אדמה יכסו את כל שטח הפנים של התחתית
ננמיך את האש ונסדר בשכבות את הירקות המטוגנים- כרובית ,חציל וגזר
נוסיף את גרגרי החומוס , תבלינים ומעל את כוסות האורז השטוף.
נוסיף 5 כוסות מים נפזר שוב מעט תבלינים ובעדינות עם כף עץ קטנה נערבב מעט רק את שכבת האורז .
נכסה במכסה, ננמיך את האש לאחר רתיחת המים.
ונבשל כ-15 דקות ( או עד שאנחנו רואים שהאורז מוכן ולא רואים מים על פני השטח)
נכבה את האש נניח מגבת על המכסה וניתן לסיר לשבת עוד 10 דקות
להיפוך הסיר, יש לכין מגש עגול, תבנית עם נייר אפייה או כל כלי שטוח שיותר רחב מקוטר הסיר שלכם. נניח אותו במקום המכסה ותנועה מהירה נהפוך
בזהירות ולאט! נרים את הסיר עד שתיחשף עוגת אורז יפייפה
נפזר מעל פטרוזליה קצוצה ונגיש עם יוגורט מתובל בשום ומלפפון.
אפשר להוסיף למתכון, בטטה
ולמי שלא צמחוני חתיכות חזה עוף שהוקפץ על המחבת.
בתיאבון!
Comments