top of page

אלו פרטה הודית

עודכן: 12 בספט׳ 2022

ארוחת בוקר הודית מסורתית

מאפה בצק ממולא בתפוחי אדמה כוסברה וג'ינגר.

טעימת זיכרון למאמא אינדאיה, ומי שעוד לא חווה את האוכל של הודו בישבת המופלאה.

זה מתכון טוב להתחיל להכיר.


לבצק:

שתי כוסות קמח ( מומלץ כוס קמח מלא )

כפית מלח

כפית שמן

כוס וחצי מים

ועוד קצת לפי התחושה


למלית:

4 תפוחי אדמה בינוניים

1 בצל

1 פלפל ירוק חריף ( לא חייב את כולו אם אתם לא בדרגת חריפות גבוהה)

2 שיני שום

חופן נדיב של כוסברה

כפית ג'ינגר טרי מגורד

כפית וחצי של קארי

חצי כפית פפריקה ומעט כורכום

מלח ופלפל לפי הטעם

חצי כפית זרעי חרדל


אופן הכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה שלמים עם הקליפה

ומתחילים לעבוד על הבצק

בקערה מערבבים קמח ומלח, מוסיפים את השמן מערבבים מעט

תוך כדי לישה מוסיפים את המים בהדרגה

**אם הבצק דביק אפשר להוסיף מעט קמח

עושים כדור מהבצק ומשמנים אותו במעט שמן, מכסים ונותנים לו לנוח.



עוברים למלית

מקלפים את התפוחי אדמה אחרי שוודאתם שהם רכים וציננתם אותם מעט

מועכים בקערה עם מזלג עד לקבלת פירה מעט גושי

מטגנים במחבט בצל קצות דקדק,מוסיפים שום ופלפל חריף קצוץ לטבעות דקות

לקראת סוף הטיגון מוסיפים את התבלינים

את תכולת המחבת מוסיפים לתפוחי האדמה, קוצצים כוסברה

וג'ינגר ( מגורד בפומפיה) מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים עד שמתקבל פירה צהוב ואחיד.


להכנת הפראטה

מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים

מתחילים עם הכדור הראשון מרדדים ומקמחים עם מערוך

לעיגול שטוח בגודל כף יד ( לא דק מדיי) לוקחים כף גדושה מתערובת המילוי

סוגרים את הבצק טוב טוב! . משתחים עם היד בעדינות ואז מרדדים מעטובעדינות עם המערוך, מחממים מחבת ומוסיפים שמן זית ומטגנים את הפראטה עד להזהבה משני הצדדים


מגישים חם לצד יוגורט ומלפפון טרי


הדגמה לאיך סוגרים את הפרטה בסרטון


השתמשתם במתכון?

תייגו אותנו

@yara_design1

679 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page